Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på NettDating.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Diverse saker > Debatt

Anonym
Opprettet 27.01.2011 av Anonym.
Kjøpe iPad eller Galaxy Tab?
Er veldig usikker på om jeg skal kjøpe meg en iPad eller en Galaxy Tab. Er det noen som har erfaring med det ene eller andre? Lurer på om kanskje Galaxy Tab er litt liten, men det er jo fint hvis man skal ha den med mye rundt... Synes det er kjipt at iPad ikke har støtte for flash. Uansett så virker begge veldig fete!!

Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 27.01.2011 av Anonym
Jeg kjenner ikke til Galaxy Tab men har selv hatt iPad siden september i fjor. Er skikkelig godt fornøyd med den, kan absolutt anbefales på det sterkeste!
Anonym
#2. Postet 28.01.2011 av Anonym
Jeg ville ha gått for Galaxy Tab, på grunn av den mer hendige størrelsen, det faktum at skjermen er i 16:9 og ikke 4:3 (skjønner ikke hva Apple tenkte på der), og det at Android gir større muligheter for å tilpasse systemet etter egne ønsker og behov. Og som du sier, Flash, man kommer nesten ikke utenom det hvis man skal surfe "fritt" på nettet i dag.

Det sagt, så ville jeg egentlig ikke kjøpt nettbrett akkurat nå. I løpet av de nesten månedene vil det komme bortimot et dusin nye modeller fra forskjellige produsenter, og selv om mange av dem sikkert vil være for skrot å regne, så vil det sikkert også dukke opp noen som utklasser både iPad og Galaxy Tab. Samtidig er det ventet at prisen på slike vil stupe etter hvert som de mange konkurrentene kommer på banen.

Akkurat i øyeblikket er uansett Galaxy Tab det beste alternativet, i min oppfatning.
Anonym
#3. Postet 29.01.2011 av Anonym
Jeg ville gått for tab, men nå er jeg stor motstander av eppleprodukter, og deres policy..
Anonym
#4. Postet 29.01.2011 av Anonym
Hei.

Jeg fikk meg Galaxy Tab for noen dager siden, er utrolig fornøyd.
Men jeg er også motstander av Apple produkter.

Du kan ikke skrive ut med ipad og man er avhengig av en pc
for å sette den opp, er noen av hakene.

Anbefaler Galaxy Tab.
Anonym
#5. Postet 30.01.2011 av Anonym
Takk for mange gode tilbakemeldinger. Virker som Galaxy Tab er det folk flest anbefaler, så valget faller nok på det :)

Det eneste jeg er redd for nå er størrelsen, at det blir litt liten skjerm å lese nettsider på. Er det noe problem, eller går det greit? IPad har jo endel større skjerm, noe som jeg ser på som en fordel dersom man skal bruke den til surfing.
Anonym
#6. Postet 30.01.2011 av Anonym
Det kommer i stor grad an på hvilke nettsider du har tenkt til å lese på den. Alle de store avisene har for eksempel egne versjoner av nettsidene sine som er tilpasset tabletmaskiner og smartmobiler, og disse skalerer bra på alle slike.

Tenker du å surfe på "alt mulig", vil du kunne oppleve at en del nettsider ikke vises spesielt godt. Det kommer igrunn an på de som har designet nettsidene, da disse tabletene kommer med nettlesere som er behjelpelige med å skalere innholdet til skjermen -dvs. f.eks. ved å tilpasse størrelser på bilder og tekst så det får plass. Noen nettsider er imidlertid designet med f.eks. en fast bredde, slik at de ikke lar seg skalere like enkelt.

Hvis du vil ha like god surfeopplevelse som på en pc med 20+ tommer skjerm, er igrunn ingen av tabletene særlig egnet. Men iPaden har jo definitivt større skjermflate enn Galaxy Tab, så det kan være noe å vurdere. Du kan jo eventuelt ta turen til Elkjøp e.l. og be om å få demonstrert de to tabletene, så får du sett med egne øyne om surfeopplevelsen på dem er god nok.

Skal du kjøpe Galaxy Tab kan det forresten muligens være verdt å vente litt, for det kan se ut som om en ny utgave av den er like om hjørnet :http://www.amobil.no/artikler/naa_kommer_galaxy_tab_2/80919
Anonym
#7. Postet 31.01.2011 av Anonym
Jeg har hatt min galaxy tab en stund nå, og bruker den som mobiltelefon, filmtittedings på nattbordet og nettfjøl..
den er genial til alt!
skjermbelysningen kan justeres så lavt at man kan se på film om natta uten at man blir sliten i øynene, eller det plager sidemann/kvinne.

høytalerene på den er også meget gode, eneste minuset er litt gjennskinn i skjermen iallefall under filmtitting.
det vet jeg lite om på ipad, men for min del er det ikke et stort problem da jeg kun ser film på den på sengekanten.

Et annet pluss er jo at den har android, og du da kan koble den til pcen som en lagringsenhet og overføre hva du vil av filer du måtte ha på pcen din, den spiller av alle mediafiler du kan komme over (noen krever at du laster ned en gratis applikasjon for avspilling)

Bruksområder jeg har for denne enheten hvor den gjør en glimrende jobb:
Spiller MMORPG-Age of Conan: bruker den til å vise detaljerte kart, timere, taktikker og slik mens jeg spiller, og chat client for guildchat når jeg er borte fra pcen.

Filmtitting når jeg skal sove (hjelper mye mot øresus-tinitus)

Spotify og winamp på jobb

matoppskrifter på kjøkkenet så jeg slipper å gå til stua for å lete på nettet.

spill+++
Anonym
#8. Postet 01.02.2011 av Anonym
Tusen takk for alle tilbakemeldinger. Skjønner at Galaxy Tab er veldig bra utifra det dere skriver, så valget faller nok på den :) Tar en tur til Elkjøp for å teste og kjøpe!!! Gleder meg til å få den i hus :D
Anonym
#9. Postet 30.04.2011 av Anonym
Jaco - ble det GT? Har hatt ipad (1.utg) siden den kom. Superfornøyd! Selv om den er "avlegs" veldig snart...Fant du forresten ut noe om iphone5, (ref annen tråd)?
Anonym
#10. Postet 08.05.2011 av Anonym
Jaco - ble det GT? Har hatt ipad (1.utg) siden den kom. Superfornøyd! Selv om den er "avlegs" veldig snart...Fant du forresten ut noe om iphone5, (ref annen tråd)?
Det ble faktisk iPad, synes GT var litt for liten. Er utrolig fornøyd med valget av iPad, bruker den hele tiden :) Når det gjelder iPhone 5 kommer den i september :)
Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på NettDating.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen