Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på NettDating.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
Anonym
Opprettet 28.01.2011 av Anonym.
Når er man klar for et nytt forhold etter et samlivsbrudd?
Hvor lenge bør man minimum vente før man begynner å date igjen etter et samlivsbrudd (langvarig forhold), og når er man mentalt klar for å etablere et nytt seriøst forhold?

Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 28.01.2011 av Anonym
Det varierer jo fra person til person. Er du den som har gått har du mest sansynlig mentalt forberedt deg i uker og mnd før bruddet. Men - mange "drar med seg" litt for mye av forskjellige ting hvis de innleder et nytt forhold raskt etter et brudd. Og det er alltid to sider av i et samlivsbrudd, noe som betyr at begge bør tenke litt igjennom hvorfor det ikke gikk. Jeg tror det er viktig å være litt alene og lære seg til å trives alene og i eget selskap før man inngår noe nytt. Da tror jeg at det er mindre risiko for at man går inn i et nytt forhold på feil premisser....
Anonym
#2. Postet 29.01.2011 av Anonym
Er ingen oppskrift/fasit på ett sånt svar. Kommer så veldig ann på hvordan bruddet var, hvor langt forholdet har vart(jeg ser du skriver langvarie forhold, men tre år, fem år, ti år... hvor langt er langvarig?)

Å det er jo ikke farlig å prøve å date noen månder etter, ikke alltid de trenger å bety at man er klar for ett sikkelig forhold.. eller så er man klar for ett sikkelrig forhold og de klaffer. Man er klar når man er klar:)
Anonym
#3. Postet 29.01.2011 av Anonym
Som andre har nevnt før meg blir det veldig individuelt fra person til person, og situasjon til situasjon. Hvis jeg skal ta utgangspunkt i min egen situasjon så endte det med samlivsbrudd for ganske nøyaktig ett år siden.

Vi var forlovet, eide leilighet sammen, og har en sønn sammen. For min egen del vil jeg da si at det er viktig at man er ferdig med alt fra sitt forrige forhold før man tenker på noe nytt slik at man ikke tar med seg masse "bagasje". Hele 2010 gikk med til salg av bolig, bli enige om samvær, etc etc etc. Etter noen mnder etter bruddet prøvde vi begge oss i nye forhold som ikke funket for noen av oss - det har vært følelser oss imellom som har blusset opp og sluknet igjen og det har rett og slett vært ett turbulent år. Det ble ikke noe bedre av at hun flyttet 25mil tilbake til der hun er fra etter bruddet. Nå har jeg da flyttet etter fordi jeg ønsker å være en aktiv del av min sønns liv. Men til poenget mitt - det har gått ett år nå og jeg føler meg enda ikke klar for ett nytt forhold.

Jeg tror, føler og mener at desto mer man har sammen (barn, hus\lelilighet, forlovet\gift) desto mer er det man skal være ferdig med før man tenker på å gå videre! Og av personlig erfaring kan jeg si at det er dumt å gå videre før man er ferdig med alt slikt!

Lykke til=)
Anonym
#4. Postet 29.01.2011 av Anonym
Takk for din historie numen! Jeg kjenner meg godt igjen i den, og tenker veldig likt som deg. Det er som dere skriver en individuell sak, men tror at jo mer man har / hadde sammen jo mer tid trenger man på å omstille seg. Det er jo ikke særlig hyggelig for den nye partneren dersom man ikke er HELT ferdig med forrige partner / forhold.

Takk for deres tanker rundt dette :)
Anonym
#5. Postet 23.02.2011 av Anonym
jeg pleier å vente 15 min fra i det jeg har endret face status til jeg endrer til ny person. det har funget bra til nå.
Anonym
#6. Postet 27.04.2011 av Anonym
Vi har nok alle våre måter..
Å både endre status og derved tro at det endrer noe. Men det er nok i seg sjøl, innerst inne at ting enten endrer seg. I ens tro om det, eller faktisk endrer seg på andre måter. For før eller sia, så skjer det en forandring. Ett år eller sju, det samme skjer.
Men min tro er at alle som er her har gjort NOE feil. Innrømmer en ikke det for seg sjøl, så tror jeg en har et veldig langt tau a hale inn..
DVS, har en alltid gjort alt rett, hvorfor er du her?...
Anonym
#7. Postet 16.07.2011 av Anonym
Når man er den som har gått i et langvarig forhold er man nok mentalt ferdig med forholdet når man går.... Samtidig tror jeg det er viktig å vite at man klarer seg fint alene i en periode, og at man ikke haster inn i et nytt forhold med det samme. Å date blir litt annerledes synes jeg... en date betyr jo ikke nødvendigvis at et nytt forhold er på gang igjen ;) Man kan date og leve litt i "nuet" og heller ta opp problemstillingen hvis man er så heldig å plutselig finne en man faktisk kan tenke seg å få et fast forhold til :)
Anonym
#8. Postet 24.08.2011 av Anonym
Kommer helt ann på flere faktorer, følser etc :) Men jeg selv har opplevd å være ferdig med en person rett etter det er slutt, samt at det kan ha tatt lang tid. Men uansett har det vært greit med litt tid alene å tenke over ting / føle på ting :) Nå har jeg snart vært singel ett år å føler meg klar for å gå videre :)
Anonym
#9. Postet 29.08.2011 av Anonym
Jeg kan kun svare for min egen del.
Har gått ut av et 6 års langt forhold og har bodd alene med min sønn siden apr. Vi var begge enige om avgjørelsen,men når det gjelder følelser så er det kun på vennebasis nå. Vi bor ikke så veldig langt unna hverandre pga min sønn. X'samboer er ikke min sønn biologiske far,men har omtrent opptredd som det siden min sønns ordntlige far ikke er tilstede og tar del i hverdagen..Men snart er vi på flyttefot sørover og vi har blitt enige om at vi finner en løsning på samvær og sånne ting. han har forresten fått seg ny dame mens jeg ennå er singel..tar det ikke tungt i det hele tatt jeg..ønsker han bare lykke til..Vil heller ha en kjærest som jeg kan snakke og møte innimellom,men ikke bo sammen med i begynnelsen..

Men man bør være ferdig med alt før an begynner på noe nytt...er fint ferdig med x jeg..så klar for nye opplevelser og minner :o)
Anonym
#10. Postet 04.09.2011 av Anonym
Det er ingen fasitsvar på det spørsmålet, her må du nok prøve og feile for å finne ut når du er klar :)

Jeg ventet ca. 1 år etter forrige langvarige forhold, no er det 1 år siden jeg ble singel igjenn og jeg begynner å bli klar for noe nytt seriøst igjenn :)
Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på NettDating.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen